Hoofdinhoud

Succesvolle windexcursie naar Ospeldijk

nieuws
12-07-2023

Op zaterdag 8 juli bracht een kleine maar geïnteresseerde groep belangstellenden een bezoek aan windpark Ospeldijk in de Limburgse gemeente Neederweert. Samen met het projectteam van de Duurzame Polder werd de groep ter plaatse hartelijk verwelkomd door coöperatie Zuidenwind.  


Windpark Ospeldijk

De lokale coöperatie Zuidenwind in Nederweert bouwde in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) vier windturbines aan de Ospeldijk. Twee turbines zijn eigendom van coöperatie Zuidenwind en twee windturbines zijn van de Waterleiding Maatschappij Limburg. Wil je meer weten over het windpark Ospeldijk en de manier waarop zij het windpark ontwikkelden? Bezoek dan hun website www.zuidenwind.org.


“Weer een hoop geleerd vandaag!”

Het was een leerrijke dag. Vragen over geluid, afstandsnormen en omgang met omwonenden werden beantwoord. Ervaringen werden uitgewisseld. En vooral de unieke “Zuidenwindmethode” van de lokale coöperatie sloeg aan bij de deelnemers. Bovendien werd met geluidsmeters op verschillende afstanden de geluidsproductie van de windmolens getoond. We kijken terug op een geslaagde dag, of zoals een aantal deelnemers zeiden: “Weer een hoop geleerd vandaag!”.


Tweede kans

In januari moest een van de windexcursies van de Duurzame Polder worden afgeblazen vanwege slechte weersomstandigheden. Met de excursie naar Nederweert bood het projectteam van de Duurzame Polder een tweede kans. Hiermee komen we ook tegemoet aan het bezwaar dat de locatie van januari (windpark Deil) niet vergelijkbaar was met de Duurzame Polder.