Hoofdinhoud

Gemeenteraad Oss besluit deels fysiek op 28 januari over Duurzame Polder

nieuws
15-01-2021

De agenda van de raadsvergadering van 28 januari heeft één groot onderwerp. Vindt de Osse raad het Osse deel van de polder tussen Oss en ’s-Hertogenbosch geschikt voor het opwekken van duurzame windenergie? Een complexe vraag met grote maatschappelijke gevolgen. De Duurzame Polder is voor de Osse gemeenteraad een dringend en belangrijk dossier. Deze vergadering is daarom bij uitzondering voor een deel fysiek op het gemeentehuis. Op die manier kan een maximum aantal bewoners de raad rechtstreeks toespreken.

 

Hybride raadsvergadering

De gemeenteraad wil dat belanghebbenden ruimte krijgen om van zich te laten horen. Maar de raad vindt ook dat een besluit niet nog langer kan worden uitgesteld. Zeker omdat COVID-19 voorlopig nog niet voorbij is. Daarom is gekozen voor een hybride vergadering. Dat is een vergadering waarbij alleen de woordvoerders van de fracties fysiek aanwezig zijn in het gemeentehuis. De rest van de raadsleden sluit digitaal aan. Hierdoor ontstaat ruimte voor insprekers op het gemeentehuis zelf in te spreken. Het aantal mensen dat erbij kan zijn, is beperkt.


Meekijken en inspraak

De gemeenteraadsvergadering op 28 januari start om 19.00 uur en is voor iedereen live te volgen via www.oss.nl/uitzending. Voor bewoners en andere betrokkenen is er mogelijkheid om in te spreken. Door de Coronamaatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn bij de vergadering.

 

Voor meer informatie over de inspraakmogelijkheden kunt u terecht bij de Raadsgriffie via raadsgriffie@oss.nl.