Hoofdinhoud

Besluit gemeenteraad Oss over Duurzame Polder verplaatst naar volgend jaar

nieuws
15-12-2020

Als gevolg van de lockdown kiest de gemeenteraad van Oss er voor de laatste raadsvergadering van 2020 digitaal te vergaderen. Het agendapunt over de Duurzame Polder wordt niet behandeld op donderdag 17 december. De Gemeenteraad wil dit besluit later nemen in een fysieke vergadering. Op een moment dat insprekers fysiek kunnen inspreken in de raadzaal. De gemeenteraad wil er zeker van zijn dat de meningen van de inwoners volledig worden ingebracht als onderdeel van het besluitvormingsproces.

 

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ’De Osse raad vergadert natuurlijk het liefst in de raadzaal. Maar nu dat niet kan bespreken we alle dossiers digitaal. Voor het belangrijke onderwerp Duurzame Polder willen we dat niet doen, omdat op die manier mogelijk niet iedereen voldoende kan inspreken’.

 

Verkenning Duurzame Polder

Gemeenten Oss en ’s-Hertogenbosch en Provincie Noord-Brabant verkenden de afgelopen jaren of het mogelijk is om in de polder tussen Oss en ’s-Hertogenbosch windmolens en zonnevelden aan te leggen. In oktober zei de gemeenteraad in ’s-Hertogenbosch al JA tegen de plannen voor grootschalige energieopwekking in het Rosmalense en Nulandse deel van de Duurzame Polder. Afhankelijk van de besluiten van beide gemeenteraden en duidelijkheid over de rol van de provincie buigen de gemeenten en provincie zich volgend jaar over het vervolg.

 

Meer informatie

Overige vragen of wilt u graag contact? Stuur ons dan een e-mail naar info@duurzamepolder.nl

 

Voor meer informatie over de inspraakmogelijkheden kunt u terecht bij de Raadsgriffie via raadsgriffie@oss.nl.